Καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι υφυπουργός εργασίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Πρεβέζης και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

O Κώστας Μπάρκας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου, κλάδο στο οποίο εργάστηκε
στην συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα δούλεψε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα.

Στην συνέχεια αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τα πρώτα βήματά του στην «Αυγή», όπου και εργάστηκε στο ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ ως δημοσιογράφος.

Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην νεολαία του Συνασπισμού και συμμετείχε σε κοινωνικούς και νεολαιίστικους αγώνες .

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Έχει διατελέσει μέλος αρκετών επιτροπών στον ελληνικό κοινοβούλιο (μεταξύ άλλων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων- της οποίας ήταν και πρόεδρος αλλά και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων). Είναι μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπάρκας αρχικά σε σχέση με την συγκυρία και τα ελληνοτουρκικά , αλλά και την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Άγκυρα, και το πλοίο ”Πορθητή” δήλωσε ότι ”Τουρκία και ο Ερντογάν βρυχώνται ακριβώς ξέρουν ότι έχουν απομονωθεί σε γεωπολιτικό επίπεδο”.

”Η χώρα μας είναι ασφαλής και έχει ένα ενισχυμένο και ηγεμονικό ρόλο σε Αν. Μεσόγειο και Βαλκάνια.’‘

Επιπρόσθετα και κλείνοντας τον κύκλο της συζήτησης μας για τα διεθνή και την συγκυρία ο υφυπουργός περιέγραψε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που έπραξε η ελληνική πλευρά (σύγκληση ΚΥΣΕΑ, κοινή γραμμή με Λευκωσία και διπλωματική επιτυχία μετά τα συμπεράσματα της συνόδου των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε) και απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσούτση για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ τόνισε ότι δεν βγήκε η φτηνή αντιπολίτευση και μια ρητορική που δεν είχε να προσφέρει τίποτα για τα εθνικά θέματα σύμφωνα και με τις εξελίξεις.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα βασικά ζητήματα του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών και ξεκαθάρισε τον στόχο του κόμματος του που είναι ”Η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος ων ευρωεκλογών και η νίκη στις εθνικές εκλογές”.

”Η Ν.Δ έχει σαφή προβάδισμα , το αποτέλεσμα όμως μπορεί να ανατραπεί”.
Επιπρόσθετα ήταν αναλυτικός στα έργα και τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση του και είχαν θετικό πρόσημο σε εργαζόμενους, ανέργους, μικρομεσαίους (κατάργηση υποκατώτατου, ελεύθερη πρόσβαση ανασφάλιστων σε νοσοκομεία, μείωση της ανεργίας, 120 δόσεις) .

Στον αντίποδα στηλίτευσε τις δεσμεύσεις και τον προεκλογικό λόγο της Ν.Δ.

”Το κόμμα της Ν.Δ και ο Κ. Μητσοτάκης υπόσχεται δωδεκάωρο και απολύσεις. Ελαστικές σχέσεις εργασίας και επτά ημέρες δουλειάς”.

Τέλος στο κλείσιμο της συζήτηση, αφού παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά λάθη και υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας με τους πολίτες , ο κ. Μπάρκας εστίασε σε έργα που πραγματοποιήθηκαν στο νομό Πρέβεζας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά στάθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης των χωριών του παραλιακού μετώπου, την ολοκλήρωση του κλειστού αθλητικού γυμναστηρίου στο Καναλάκι κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here