Η ώρα της δικαίωσης ήρθε για τους κατοίκους της Κρυοπηγής Πρέβεζας οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης της κοινότητάς τους ως Μαρτυρική.

Η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία συνεδρίασε σήμερα έκανε δεκτό το αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη της τα στοιχεία που με μεγάλο κόπο συνέλεξαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κρυοπηγητών Πρέβεζας και Αθήνας έχοντας την βοήθεια των φορέων (Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου, Βουλευτών κλπ).

Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης- ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας- εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας ότι η αναγνώριση αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τις οικογένειες εκείνες που έχασαν δεκάδες δικούς τους ανθρώπους και περιουσίες κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

Αποκορύφωμα της θηριωδίας που υπέστη η Κρυοπηγή ως “αντίποινα” για την αντιστασιακή της δράση ήταν η εκτέλεση 23 πατριωτών στην Αγία Τριάδα Αγρινίου την Μ.Παρασκευή του 1944 ένα γεγονός που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες της τοπικής ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ