Σε ρυθμούς προανάρτησης μπήκαν από χθες Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Ειδικότερα, μέχρι τις 13 Μαΐου οι ιδιοκτήτες που έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr και για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του TAXISnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας).
Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο θα πάρουν τη σκυτάλη περιοχές στο υπόλοιπο της Θεσσαλονίκης και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνει προανάρτηση σε Ηράκλειο, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here