Η ήττα την Κυριακή από τον ΠΑΟΚ (0-2) και ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Super League προκαλεί έντονη πικρία και αγανάκτηση στους Ηπειρώτες.

Πέρα από τα λάθη και τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι διάχυτη η αίσθηση της αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος της Γιαννιώτικης ΠΑΕ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την ανοχή των αρμόδιων αθλητικών οργάνων και της Κυβέρνησης, είχε «στοχοποιηθεί» από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και σε βάρος του διαπράχθηκαν σωρεία διαιτητικών λαθών που του στοίχισαν πολύτιμους βαθμούς, με τους οποίους όχι απλά θα είχε σώσει την κατηγορία, αλλά και θα μπορούσε να ήταν σε πολύ ψηλότερη θέση από πολλές άλλες ομάδες.

Ο ΠΑΣ στερήθηκε ακόμη και της δυνατότητας να διεκδικήσει την παραμονή του σε αγώνα μπαράζ, κάτι που δεν οφείλεται μόνο στη διαιτησία, αλλά και στην «ξέφρενη πορεία» του ΟΦΗ τις τελευταίες 4-5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κατά τις οποίες πέρασε νικηφόρα από έδρες που έμοιαζαν «φρούρια» για τα μέτρα του, όπως του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου.

Όμως ούτε και αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού για τους κυβερνητικούς «εξυγιαντές» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με φιλάθλους, υπεισήλθαν πολιτικές σκοπιμότητες και με την τροπολογία για την αναδιάρθρωση.

Κρατήθηκε επί εβδομάδες στα «συρτάρια» και κατατέθηκε χθες από τον Υφ. Αθλητισμού Βασιλειάδη, αφού πρώτα σιγουρεύτηκε η εξασφάλιση θέσης για τα μπαράζ του ΟΦΗ. Σε διαφορετική περίπτωση εικάζεται πως η αναδιάρθρωση θα πήγαινε περίπατο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάθε λόγο να θεωρεί τη στοχοποίησή του και απόρροια κυβερνητικών επιλογών. Και αυτό εστιάζεται στο γεγονός πως η απόφαση για την αναδιάρθρωση είχε ληφθεί με την προϋπόθεση της χρήσης VAR με το οποίο θα ελέγχονταν και θα διορθώνονταν διαιτητικά λάθη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Γιαννιώτικη ομάδα καταδικάζεται πλέον από τη σωρεία λανθασμένων αποφάσεων διαιτητών.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here