Με λαμπρότητα, όπως αρμόζει σε μια πόλη στενά δεμένη με την θάλασσα όπως είναι η Πρέβεζα, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια.

Παρά το τσουχτερό κρύο, η προκυμαία της πόλης γέμισε κόσμο, οι οποίοι παρακολούθησαν τους τολμηρούς νεαρούς κολυμβητές να βουτούν στα παγωμένα νερά του Αμβρακικού και να πιάνουν τον Σταυρό, ο οποίος κατά το έθιμο έπεσε χωρίς κορδέλα στην θάλασσα από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Πιο γρήγορος αναδείχτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο 24χρονος Κίμωνας Πουρναρόπουλος, ο οποίος έφτασε πρώτος στο ιερό σύμβολο συνεχίζοντας μια παράδοση της οικογένειας και κυρίως του παππού του του αείμνηστου Κίμωνα, ο οποίος είχε πιάσει αρκετές φορές τον Σταυρό.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου.

Μετά το τέλος του Αγιασμού στον χώρο του Ναού η πομπή με τις αρχές της πόλης (μεταξύ αυτών οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Περικλής Βασιλάκης, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Πιπιλίδης, η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Ευάγγελος Συγκούνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Παππάς και Γιώργος Νίτσας)και πλήθος πιστών κατευθύνθηκε συνοδεία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφέας” στην παραλία, όπου ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε σε πλοιάριο από το οποίο και έγινε η ρίψη του Σταυρού στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.

Οι επευφημίες και οι ευχές του κόσμου ήταν θερμές τόσο για τον Κίμωνα όσο και για τους υπόλοιπους κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και συμμετείχαν σε ένα έθιμο το οποίο “περνά” από γενιά σε γενιά και διατηρεί ζωντανή μια πολύ όμορφη και συγκινητική παράδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here