Με πολλές ελπίδες ξεκινά η νέα χρονιά. Ελπίδες για την έξοδο από την πανδημία και την υπέρβαση των πολλαπλών πολεμικών, κοινωνικών και οικονομικών κρίσεων που συγκλόνισαν την προηγούμενη εφιαλτική χρονιά.

Ωστόσο αν και έχουν εγκριθεί ήδη 3  εμβόλια και οι εμβολιασμοί ανά τον κόσμο συνεχίζονται, η πανδημία σε πολλά μέρη του κόσμου θεριεύει και είναι ορατός ο κίνδυνος έκρηξης τρίτου κύματος.

Από χθες ενισχύθηκαν τα περιοριστικά μέτρα  με στόχο να αμβλυνθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου και να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα  αναστάλθηκε  η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένων του κυνηγιού και του ψαρέματος καθώς και των υπηρεσιών που σταδιακά είχαν επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.  Αυτό σημαίνει Θεοφάνια χωρίς Αγιασμό των υδάτων και με κλειστές εκκλησίες.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν εάν και πόσο έχει επηρεαστεί ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων. Πανελλαδικά ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων έχει υποχωρήσει σε τριψήφια νούμερα και στην Ήπειρο έχει σημειώσει σημαντική πτώση. Το Σαββατοκύριακο στην Περιφέρεια εντοπίστηκαν μόλις 5 κρούσματα εκ των οποίων τα 4 στα Γιάννενα και το 1 στην Άρτα.

Δώδεκα κρούσματα στο Άσυλο Ανιάτων

Στο Άσυλο Ανιάτων Ιωαννίνων εντείνεται η ανησυχία καθώς χθες το βράδυ καταγράφηκαν ακόμη δύο κρούσματα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 12.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η εστία μετάδοσης παρά τους αυξημένους ελέγχους και τα αυστηρά  μέτρα. Οι περισσότεροι από τους μολυνθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here