ΑρχικήΉπειροςΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! Τι δείχνουν τα στατιστικά της βαθμολογίας ανά Ομάδα...

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! Τι δείχνουν τα στατιστικά της βαθμολογίας ανά Ομάδα Προσανατολισμού

Δημοσιεύθηκε:

Πιο δύσκολα ήταν τα θέματα στα περισσότερα απ’ τα μαθήματα που εξετάστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις κι αυτό, όπως είναι επόμενο, οδηγεί σε μείωση του αριθμού των αριστούχων, όσων δηλαδή κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία από 18.000 μόρια και πάνω!

Οι βαθμοί ανακοινώθηκαν χθες βάζοντας τέλος στην αγωνία και 2.500 Ηπειρωτόπουλων περίπου που έδωσαν φέτος τη μάχη για μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης τόνισε ότι οι υποψήφιοι στο Νομό μας πήγαν καλά, με εξαίρεση όσους έδωσαν Χημεία που αποδείχθηκε πολύ δύσκολη!

Την ανακοίνωση των βαθμολογιών ακολουθεί η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων, ενώ στα τέλη του καλοκαιριού, με την ανακοίνωση των βάσεων στις Πανεπιστημιακές σχολές, θα κριθεί οριστικά το τι θα σπουδάσει ο κάθε νέος φοιτητής.
Λιγότεροι αριστούχοι

Στην ώρα τους ανακοινώθηκαν χθες οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων και στα Λύκεια του Νομού Ιωαννίνων όπου αναρτήθηκαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα ονόματα των υποψηφίων αλλά μόνο οι κωδικοί τους.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, τα ποσοστά των αριστούχων φέτος είναι χαμηλότερα σε έξι από τα 11 μαθήματα των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία τους, από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας κατάφερε να αριστεύσει (δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20) μόλις το 1,34%.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π. όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι, καθώς μόλις το 5,44% εξ αυτών κατάφερε να βρεθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, ενώ στα Αρχαία Ελληνικά Ο.Π., σχεδόν ένας στους τρεις βρέθηκε κάτω από τη βάση του δέκα και αρίστευσε μόλις το 2,84%.

Κατά τα λοιπά, στη Βιολογία Γ.Π το 64,99% βρέθηκε κάτω από τη βαθμολογική βάση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά Ο.Μ ανήλθε σε 61,03% και στην Ιστορία Ο.Π σε 47,20%. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό (39,41%) όσων βρέθηκαν κάτω από τη βάση και στη Φυσική Προσανατολισμού.

Οι επιδόσεις ανά ομάδα 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την πορεία των βάσεων έχουν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων ανά Ομάδα Προσανατολισμού όπως τα παρουσιάζει το «In.gr».
Συγκεκριμένα, στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών καταγράφονται μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι. Μικρή αύξηση των αριστούχων υπάρχει στη Νεοελληνική Γλώσσα (1,75% έναντι 0,9% πέρυσι), στη Βιολογία (8,84% έναντι 8,62%) και στην Ιστορία (9.04% από 8,75%). Χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων καταγράφονται στα Αρχαία Ελληνικά (2,84% από 4,67%) και στα Λατινικά (24,23% από 28,32).

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καλύτερες επιδόσεις, όσο αφορά στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, σημειώθηκαν σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία και Μαθηματικά ενώ σημαντικά χειρότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι επιδόσεις σε Φυσική και

Χημεία.
Τέλος στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων καταγράφονται σε Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και υψηλότερα ποσοστά σε Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Στον Νομό Ιωαννίνων
Καλά πήγαν οι 1.500 υποψήφιοι των Πανελλαδικών από τον Νομό Ιωαννίνων, όπως ανέφερε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης, τουλάχιστον με βάση την πρώτη εικόνα που είχε λάβει από τα Λύκεια.

Ωστόσο, εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Χημείας, τα δύσκολα θέματα της οποίας περιορίζουν σημαντικά τον αριθμό των αριστούχων.

«Εξαιτίας της Χημείας, δύσκολα υποψήφιοι θα συγκεντρώσουν βαθμολογία πάνω από 19.000 μόρια όπως, για παράδειγμα, συνέβη πέρυσι κι αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν οι βάσεις ορισμένων σχολών και κυρίως της Ιατρικής. Αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ράπτης.

Στον αντίποδα, ευχαριστημένα, όπως είπε, είναι τα Λύκεια του Νομού μας για τις επιδόσεις των αποφοίτων τους στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και στον κλάδο των Οικονομικών. Ο κ. Ράπτης ευχήθηκε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλα τα παιδιά του Νομού.

Τα μηχανογραφικά
Και τώρα σειρά παίρνει η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών, δηλαδή των δελτίων με τις σχολές προτίμησης, την οποία θα κρίνουν αφενός οι βαθμοί που ο κάθε υποψήφιος έλαβε και αφετέρου οι εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις των Πανεπιστημιακών τμημάτων.

Η διαδικασία της οριστικοποίησης των δελτίων θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, 4 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα, 15 Ιουλίου και είναι αποκλειστική.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένας υποψήφιος δε θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην γαλλική οικονομία και να θέσει σε εφαρμογή το...

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Γαλλία πιθανόν να επηρεάσουν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία ενδεχομένως να επηρεάσουν τα σχέδια για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη...

Εδιμβούργο: Σκάφος του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν πήρε κλίση – Πληροφορίες για τραυματίες και αγνοούμενους

Συναγερμός σήμανε στο Λιθ της Σκωτίας κοντά στο Εδιμβούργο, μετά από ανατρoπή ερευνητικού σκάφους...

Αναλένα Μπέρμποκ: Χαμένη ευκαιρία η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ περιέγραψε την επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ...

Περισσότερα

Εδιμβούργο: Σκάφος του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν πήρε κλίση – Πληροφορίες για τραυματίες και αγνοούμενους

Συναγερμός σήμανε στο Λιθ της Σκωτίας κοντά στο Εδιμβούργο, μετά από ανατρoπή ερευνητικού σκάφους...
Αρέσει σε %d bloggers: