Η έλλειψη μαθητικού δυναμικού, η μη συμπλήρωση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού μαθητών, η ύπαρξη δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες, αλλά και η έλλειψη κτιρίου είναι οι λόγοι που αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας 36 σχολείων στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2020-2021 (Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου).

Πρόκειται για 23 Νηπιαγωγεία και 13 Δημοτικά Σχολεία.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων σχετικά με τα Νηπιαγωγεία αναστέλλεται η λειτουργία του στο Αβγό λόγω μη συμπλήρωσης ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού, στο Ασβεστοχώρι για έλλειψη μαθητικού δυναμικού, στο Βοτονόσι λόγω μη συμπλήρωσης ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού, στο Δίστρατο για έλλειψη μαθητικού δυναμικού και για τον ίδιο λόγο σε Ηλιόκαλη, Επισκοπικό, Κεφαλοχώρι, Μηλέα, Νησί, Περίβλεπτο, Πλατανούσα Τσεπέλοβο.

Όσον αφορά τα Δημοτικά Σχολεία, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού αναστέλλεται η λειτουργία σε 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Βοβούσα, Κεφαλοχώρι, Άνω Λαψίστα,Ματσούκι, Πλατανούσα, Τσεπέλοβο και Νεοχωρόπουλο λόγω έλλειψης κτιρίου.

Στην Άρτα: Αναστέλλεται για διάφορους λόγους η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Κεραμάτων, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας, Ράχης, Ροδαυγής και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας.
Όσο για τα Δημοτικά Σχολεία υπάρχει αναστολή λειτουργίας των Κομμένου και Παλιοκάτουνου.

Στη Θεσπρωτία: Αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Κεστρίνης και Μαζαρακιάς λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού. Παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων Γκρίκας-Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.

Στη Πρέβεζα: Αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού και Βαλανιδόρραχης για μη συμπλήρωση ελάχιστου μαθητικού δυναμικού.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here