Ρυπαίνεται με λυματολάσπη ο Καλαμάς, ενώ πρόστιμα επιβάλλονται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη στην ερώτηση, που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Σάκης Βλέτσας.

Ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τη ρύπανση του ποταμού Καλαμά από λυματολάσπη της ΔΕΥΑΙ. Και να μάθει σε ποιες ενέργειες προέβη η Περιφέρεια Ηπείρου και εάν επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Ρώτησε επίσης πότε και πόσες αυτοψίες έκαναν  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας το 2018 και το 2019 στην τάφρο Λαψίστας και στον Καλαμά για έλεγχο ρύπανσης και τι διαπίστωσαν.

Σύμφωνα με την απάντηση η Περιφέρεια Ηπείρου έβαλε 10.000 € πρόστιμο στη ΔΕΥΑΙ τον Απρίλιο του 2018. Επίσης τον Μάρτιο του 2019 επέβαλλε άλλες 3.000 € πρόστιμο και 2.000 € πρόστιμο για την υπερχείλιση των ακαθάρτων λυμάτων.

Ακόμη αναφέρει ότι η ΔΕΥΑΙ ποτέ δεν ενημέρωσε ως όφειλε την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για τη ρύπανση του αποδέκτη.

Τέλος η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι έλεγχος έγινε μόνο σε δραστηριότητες μετά από εισαγγελική παραγγελία αναφέροντας σε ποιες επιχειρήσεις καθώς και τα πρόστιμα, επισημαίνοντας και ότι δεν έχει γίνει τακτικός ή έκτακτος έλεγχος για την ποιότητα των υδάτων στην τάφρο της Λαψίστας (στον αποδέκτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here