Σε δύο κύρια «μέτωπα» εξελίσσονται στην Ήπειρο οι «μάχες» κατά της μάστιγας των ναρκωτικών. Από τη μία, είναι αυτή που δίνουν οι διωκτικές Αρχές για να βάλουν «φρένο» στο εμπόριο των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μία μάχη ιδιαίτερα δύσκολη στην περιοχή μας, η οποία έχει την ατυχία να συνορεύει με την Αλβανία που αποτελεί, χωρίς διάθεση υπερβολής, την «Κολομβία» της Ευρώπης.

Από την άλλη, είναι ο αγώνας που κάνουν τα ίδια τα εξαρτημένα άτομα προκειμένου να ξεφύγουν από τα «δίχτυα» των ουσιών παίρνοντάς ξανά στα χέρια τους τη ζωή τους.

Κι αυτό το «στοίχημα» είναι δύσκολο να κερδηθεί, όχι όμως κι ακατόρθωτο όπως αποδεικνύεται μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες που κατέθεσαν χρήστες, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Είναι σκληρός ο αγώνας που καθημερινά δίνουν σε όλη την Ήπειρο οι Αστυνομικές Αρχές ενάντια στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πολλά εκ των οποίων έχουν τη «ρίζα» τους στην Αλβανία.

Βλέπεις, η γειτονική χώρα αποτελεί τον κυριότερο παραγωγό χασίς σ’ όλη την Ευρώπη, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που ισχύει για την Κολομβία και την παραγωγή κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική!

Φορτία εκατοντάδων κιλών χασίς και όχι μόνο φτάνουν συχνά στην περιοχή μας και από εδώ, αν δεν εντοπιστούν από τη Δίωξη, μεταφέρονται σε όλη τη χώρα, κυρίως δε στην Αθήνα και διατίθενται στην αγορά.

Το εμπόριο είναι μεγάλο και πολύ επικερδές, γι’ αυτό και, παρά τις επιτυχίες των Αρχών, οι σπείρες συνεχίζουν ακάθεκτες.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ