Μπορεί να διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου του κατεξοχήν ανοιξιάτικου μήνα, ωστόσο ο καιρός κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με το ημερολόγιο.

Μέχρι στιγμής η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από την πρωτομαγιά μέχρι σήμερα στην Πρέβεζα είναι 22,3 βαθμοί, η χαμηλότερη 12 και η μέση μόλις 16,2.

Αντίθετα πέρσι το ίδιο διάστημα το θερμόμετρο είχε δείξει 32 βαθμούς με την χαμηλότερη θερμοκρασία να βρίσκεται στο 17,6 και την μέση στο 21,8.Την ίδια στιγμή “ψυχρολουσία” περιμένει και όσους επιχειρήσουν να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα αφού η θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού στο Ιόνιο κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών δηλαδή δύο βαθμούς χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές.

Αιτία, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην χώρα μας , οδηγώντας σε αρνητική απόκλιση μετά από πολλούς μήνες κατά το 2018 και τις αρχές του 2019.

Η αστάθεια μάλιστα του καιρού θα συνεχιστεί τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τις αρχές της νέας εβδομάδας, αφού σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Πρέβεζας θα σημειωθούν καταιγίδες οι οποίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, ενώ συνέχιση των βροχοπτώσεων αναμένεται τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here