«Μάστιγα» για άλλη καλλιεργητική περίοδο αποτελούν  για τους αγρότες του νομού Ιωαννίνων κυρίως, αλλά και άλλων περιοχών της Ηπείρου οι επιδρομές των αγριόχοιρων και οι μεγάλες ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες καλαμποκιού και τριφυλλιού.

Το πρόβλημα έχει οξυνθεί από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων, που αναζητώντας τροφή συχνά κινούνται και εντός οικισμών, ενώ είναι καθημερινές σχεδόν και οι περιπτώσεις οδηγών που έρχονται αντιμέτωποι τις νυχτερινές ή τις πολύ πρωινές ώρες με τα ογκώδη ζώα που άφοβα διέρχονται ακόμη και από τις κεντρικές οδούς.

Το θέμα επαναφέρει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», τονίζοντας ότι το πρόβλημα- παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί επανειλημμένα στα Υπουργεία- όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά διογκώνεται. Όπως σημειώνει οι αγριόχοιροι καθημερινά καταστρέφουν την παραγωγή, ενώ αυξάνονται τα περιστατικά επιδρομών και σε αυλές σπιτιών.

Η «Ένωση Αγροτών» προτείνει μάλιστα να επιτραπεί η διενέργεια του κυνηγιού των αγριογούρουνων σε όλη τη διάρκεια του έτους, να ενισχυθούν οι περίπολοι των κυνηγετικών ομοσπονδιών και να αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ