Στην ματαίωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου “Ιωάννη Αθανασιάδη” (Φρούριο Αγ.Γεωργίου) στην Πρέβεζα , προχώρησε πριν από λίγο , η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος για τις 4 Ιουνίου και η συγκεκριμένη εξέλιξη αντικατοπτρίζει το “παρασκήνιο” που ακολούθησε την αρχική απόφαση για τον διαγωνισμό , με σύσσωμους φορείς και τοπική κοινωνία να ζητούν ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει έτοιμη πρόταση για ανάδειξη και αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου από τον ίδιο, ενώ και η Περιφέρεια Ηπείρου εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του πρώην στρατοπέδου, προκειμένου να το αξιοποιήσει από κοινού με τον Δήμο Πρέβεζας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Καταλυτικός ήταν και ο ρόλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την παρουσίαση των αυστηρών κανόνων που διέπουν τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο ενώ δεκάδες ήταν και οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν από παρατάξεις , κόμματα και φορείς ζητώντας την ματαίωση του διαγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here