Τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής -μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε ο Νότης Μηταράκης από τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκεται στα Γιάννενα από το πρωί, προκειμένου να πείσει την τοπική κοινωνία να δεχθεί τις λύσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης, «όπου μπορούν οι δήμοι να βοηθήσουν, να παίξουν ρόλο, να διαχειριστούν κονδύλια, και αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα».

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος με άξονες, μεταξύ άλλων, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επίσπευση διαδικασίας ασύλου και τις επιστροφές.

Εξήγησε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της ΠΕΔ Ηπείρου για τη σημερινή συνάντηση, καθώς θεωρεί ότι είναι πολύ ουσιαστικό το ζήτημα του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνεργασία και η συναπόφαση.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε περιοχή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις.

Νότης Μηταράκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ