Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη και παρουσία πλήθος πιστών τιμήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Πρέβεζα .

Παραμονή της εορτής στον ομώνυμο Ιερό Ναό ή Παναγία των Ξένων τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Πρεβεζάνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφεύς και παρουσία των τοπικών αρχών, εκπρόσωπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών .

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν ανήμερα της Παναγίας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον θάνατο της Θεοτόκου, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας έτσι ο εορτασμός αυτός το λεγόμενο «Πάσχα του Καλοκαιριού».

Τέλος να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου την Κυριακή 18 του μηνός και τις ώρες από 7 έως 10 το πρωί θα τελεσθεί το μνημόσυνο των Κτητόρων και Δωρητών του Ιερού Ναού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα παίζουν μουσικά όργανα, άτομα στη σκηνή, πλήθος, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ