Μειωμένος είναι ο αριθμός των διαμενόντων προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο διάστημα, στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά, με τις αλλαγές που καλείται να εφαρμόσει στη βάση όσων έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, να αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες διαφοροποιήσεις στους αριθμούς.

Στη δομή του Κατσικά διαμένουν σήμερα 1024 άτομα, μεταξύ αυτών και 430 ανήλικοι, ενώ υπάρχει επιπλέον διαθεσιμότητα για τη φιλοξενία 274 ατόμων.

Η ενημέρωση που έγινε στις αρχές του μήνα από τη διοίκηση της δομής προς τον δήμο Ιωαννιτών, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊβατίδης, ήταν πως από τον Οκτώβριο και στη βάση των αλλαγών που έχουν αποφασιστεί να εφαρμοστούν για τις ανοιχτές δομές, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητα των διαμενόντων.

Μία από αυτές έχει να κάνει με τη μείωση του ποσού που κατανέμεται σε κάθε ωφελούμενο της δομής σε μηνιαία βάση με τις προπληρωμένες κάρτες, αφού επανέρχεται η διαδικασία τις σίτισης εντός της δομής με τρία γεύματα ημερησίως.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου στη δομή στον Κατσικά θα λειτουργήσει αυτοτελές κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο επί των διαμενόντων στη δομή, να ανέρχεται στους 689.

Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της δομής, επί του συνόλου των διαμενόντων σήμερα στον Κατσικά, οι 330 έχουν νοσήσει και 125 έχουν εμβολιαστεί., ενώ εκκρεμεί ο εμβολιασμός 50 περίπου ατόμων, που θα γίνει σε επόμενη φάση με το μονοδοσικό εμβόλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ