Μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Κόνιτσα με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον ποταμό Αώο και τους πολίτες να ζητούν από κάθε αρμόδια φορέα να σταματήσει το αρνητικό αυτό φαινόμενο.

Ομάδα εθελοντών, διαπιστώνοντας τη ρύπανση πήρε την πρωτοβουλία να «απαλλάξει» τον Αώο από τα σκουπίδια, αν και το πρόβλημα είναι διαχρονικό. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η γίνεται όλο και χειρότερη», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Νίκος Κυρίτσης. Μάλιστα, υπενθύμισε πως είχαν υποβληθεί και μηνύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ οι εθελοντές καταλογίζουν ευθύνες και στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως επίσης και στη δημοτική αρχή Κόνιτσας για την υφιστάμενη κατάσταση.

«Το πρόβλημα είναι δεκαετές», υπενθύμισε ο κ. Κυρίτσης, καλώντας εμμέσως κάθε αρμόδιο φορέα –και κυρίως τη δημοτική αρχή Κόνιτσας- να αναλάβει την ευθύνη και να σταματήσει η αλγεινή αυτή κατάσταση.

«Η διαμαρτυρία μας είχε ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα», τόνισε, καθώς μέρος αυτών των απορριμμάτων αφέθηκαν έξω από το Δημαρχείο. Πάντως, η κατάσταση αυτή «πληγώνει» και την ευρύτερη περιοχή του Αώου, αφού κατά καιρούς, τοπικές αρχές από την Αλβανία εξέφρασαν τη δυσφορία τους, για τον όγκο των σκουπιδιών που φτάνει στα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Το έργο της Περιφέρειας έγινε πριν πέντε περίπου χρόνια, αλλά είναι ημιτελές, σύμφωνα με τους εθελοντές που προέβησαν στον καθαρισμό του ποταμού, απευθύνοντας έκκληση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ο Αώος να «απαλλαγεί» από τα σκουπίδια.

Τέλος, πολίτης της περιοχής, ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ότι υπέστη καταστροφή το αμπέλι του στην περιοχή του Αώου από την ανεξέλεγκτη κατάσταση των απορριμμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ