ΑρχικήΉπειροςΜέσω του ΙNTERREG "Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020" θα υλοποιηθούν τα έργα Αναβάθμισης...

Μέσω του ΙNTERREG “Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020” θα υλοποιηθούν τα έργα Αναβάθμισης των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας και ο εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα

Δημοσιεύθηκε:

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα και ειδικότερα τον Δήμο Πρέβεζας εντάχθηκαν στο ΙNTERREG “Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020” κατά τη διάρκεια της 6ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στα Ιωάννινα.

Ο λόγος για την Αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών & εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων Αμάραντου, Καβασίλων, Πρέβεζας & Άρτας με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς και η Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του αλιευτικού λιμένα Μύτικα με προϋπολογισμό 2 εκ. 960.000 χιλ. ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη που μετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης εξέφρασε την ικανοποίησή από την ένταξη νέων έργων, κάνοντας ειδικά αναφορά σε αυτό των Ιαματικών Πηγών.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο σημαντικά έργα για την περιοχή που αποτελούν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Σε ότι αφορά τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πρέβεζας θα γίνουν παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης στα υφιστάμενα κτίρια με σημείο αναφοράς την ανάδειξη του χαμάμ του Αλή Πασά.

Το έργο για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα θα δώσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών ενώ παράλληλα θα αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: