Δύο σημαντικά έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα και ειδικότερα τον Δήμο Πρέβεζας εντάχθηκαν στο ΙNTERREG “Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020” κατά τη διάρκεια της 6ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019 στα Ιωάννινα.

Ο λόγος για την Αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών & εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων Αμάραντου, Καβασίλων, Πρέβεζας & Άρτας με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς και η Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του αλιευτικού λιμένα Μύτικα με προϋπολογισμό 2 εκ. 960.000 χιλ. ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη που μετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης εξέφρασε την ικανοποίησή από την ένταξη νέων έργων, κάνοντας ειδικά αναφορά σε αυτό των Ιαματικών Πηγών.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο σημαντικά έργα για την περιοχή που αποτελούν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Σε ότι αφορά τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πρέβεζας θα γίνουν παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης στα υφιστάμενα κτίρια με σημείο αναφοράς την ανάδειξη του χαμάμ του Αλή Πασά.

Το έργο για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα θα δώσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών ενώ παράλληλα θα αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here