ΑρχικήΉπειροςΜουσικό Σχολείο Άρτας - Συμμετοχή σε διαγωνισμό με θέμα την οδική ασφάλεια

Μουσικό Σχολείο Άρτας – Συμμετοχή σε διαγωνισμό με θέμα την οδική ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα «Οδική ασφάλεια, κοινή ευθύνη».

IMG_1293 IMG_1292

Βασική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι η διεθνής καμπάνια “This is my street – Ο δικός μου δρόμος”. Με την καμπάνια αυτή δίνεται φωνή σε παιδιά και νέους, ώστε να απαιτήσουν πιο ασφαλείς και υγιείς διαδρομές προς και από το σχολείο, απαλλαγμένες από τους κινδύνους των τραυματισμών, αλλά και τις βλαβερές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

IMG_1296 IMG_1308

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στον διαγωνισμό με ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Ο δικός μας ο δρόμος» που γράφτηκε εμπνευσμένο από τη θεματική της παγκόσμιας καμπάνιας “This is my street” και ηχογραφήθηκε από τα παιδιά με σκοπό να στείλουν, μέσω της μουσικής, το δικό τους μήνυμα.

 

IMG_1301 IMG_1310

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα βίντεο με όλα τα μηνύματα της καμπάνιας “This is my street”, αλλά και της νέας εκστρατείας ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο με τον τίτλο «Δρόμοι για τη ζωή – #Love30», με κεντρικό αίτημα τη θέσπιση του ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές.

 

IMG_1312 IMG_1332

Σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με όχημα το ποδήλατό τους, ξεκινούν «το δικό τους δρόμο» στη ζωή και ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις μετακινήσεις αλλά και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας.

IMG_1319 IMG_1333

Με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ολοκληρώνεται μια σειρά δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας.

IMG_1336 IMG_1354

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για το μεγάλο ενδιαφέρον και τον προβληματισμό που έδειξαν για τα συγκεκριμένα θέματα, καθώς και για την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα τους σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησης των δράσεων.

IMG_1342 IMG_1349

Επίσης ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια σε όλες τις ξεχωριστές δράσεις που πραγματοποιήσαμε, καθώς και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ευκαιρία που μας δίνει να συμμετέχουμε σε έναν τόσο ενδιαφέρον και χρήσιμο διαγωνισμό.

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα