Μπαράζ διαμαρτυριών προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει για τρεις μήνες έξι γιατρούς από την Ήπειρο στη Δυτική Μακεδονία για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν στα εκεί νοσοκομεία για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Οι μετακινήσεις αυτές, είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα να διακόψει τη λειτουργία της μία ΜΕΛ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς τρεις από τους πέντε γιατρούς κάλυπταν τις ανάγκες της.

Επίσης μια ακόμη ΜΕΛ μετατρέπεται σε Εμβολιαστικό Κέντρο, χωρίς βέβαια την τρέχουσα περίοδο να προκαλούνται προβλήματα στη νοσηλεία ασθενών από κορωνοϊό, καθώς υπήρχαν αρκετές διαθέσιμες κλίνες, ενώ στις υπόλοιπες νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς εκτός Ηπείρου, ήτοι την Αλβανία, τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία.

Οι γιατροί που μετακινούνται είναι τρεις παθολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο διευθυντής Αναισθησιολόγος του «Χατζηκώστα», ο οποίος μάλιστα συνταξιοδοτείται τέλος του μήνα και η Διευθύντρια Πνευμονολογίας του Νοσοκομείου Άρτας. Επίσης μια μετακίνηση γίνεται και από το νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη διαδικασία εντέλλεσθε του Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας του Υπ. Υγείας, επικαλείται μάλιστα και έγγραφο του Διευθυντή των ΜΕΛ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση μετακίνησης των τριών γιατρών «οδηγεί σε συρρίκνωση των κλινών covid-19».

Η EINH επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των νοσοκομείων, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν το σχεδιασμό των μετακινήσεων, αλλά δεν έκαναν τίποτε.

Την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης ζητά και το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, το οποίο υποστηρίζει ότι αυτό δεν ακυρώνει την αλληλεγγύη που οφείλουμε σε κάθε περιοχή της χώρας, αλλά  αναδεικνύει τις ευθύνες της Κυβέρνησης για υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Την ίδια ακριβώς λογική εκφράζουν και οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μαζί με τον τομεάρχη και πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Καταληκτικά στην ερώτησή τους, ζητούν να ενημερωθούν για την αναμενόμενη συνεισφορά της μετακίνησης των συγκεκριμένων ιατρών «για διάστημα 7 ημερών», αν υπάρχει «μέριμνα για τη διαμονή τους» και αν υπάρχει σκέψη ανάκλησης της απόφασης.

Την ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση της πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο της Άρτας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος,

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ