Η Εθνική Υπηρεσία eTwinning προχώρησε στην απονομή της “Ετικέτας Σχολείου eTwinning” στο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Άρτας ως αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται σε σχολικό επίπεδο στο πλαίσιο του eTwinning.
Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019 απονεμήθηκε σε:

– 1.217 σχολεία από όλη την Ευρώπη!
–  86 σχολεία από την Ελλάδα!
– 1 σχολείο στην Άρτα! Το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας!!!!!

Tο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας είχε τιμηθεί και με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) eΤwinning για δύο eTwinning έργα που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2015-16.

Τι είναι το eTwinning?

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες.

Το eTwinning βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ τα σχολεία κρίνουν τη δράση ως δραστηριότητα που προσθέτει αξία στην συμβατική μάθηση.

Όμως αυτό δεν είναι ο μοναδικός στόχος του eTwinning, το οποίο ξεπερνά την στενή έννοια της θεματικής συνεργασίας των σχολείων αλλά στοχεύει και σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα (Μαθητές, Δάσκαλοι, Σχολικές τάξεις και Σχολική Διεύθυνση).

Η εγγραφή των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο eTwinning δίνει μια πρωτοποριακή διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ