Τη παρέμβαση του προέδρου της Κοινότητας Καμαρίνας κ. Θεόδωρου Δράκου προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη να παραμείνει κλειστός ο Αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης τουλάχιστον έως 31 Μαρτίου 2023.

Ο κ. Δράκος σε ανάρτησή του σημειώνει ότι δεν έχει προβλεφθεί ούτε η περίπτωση να είναι ο χώρος επισκέψιμος κατόπιν ραντεβού όπως γίνεται με το Κάστρο της Πάργας και ζητά την παρέμβαση των αρχών ώστε να αλλάξει η απόφαση και να γίνει ο χώρος της Κασσώπης επισκέψιμος.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρει μεταξύ άλλων «δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 5531/26.10.2022 το χειμερινό ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων του Κράτους.

Δυστυχώς, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη παραμένει κλειστός ο Αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης τουλάχιστον έως 31 Μαρτίου 2023
Δεν προέβλεψαν ούτε το ελάχιστο, όπως στο Κάστρο της Πάργας όπου αναφέρει “επισκέψιμος χώρος κατόπιν συνεννοήσεως με την Εφορεία Αρχαιοτήτων”.

Στερούν από τα σχολεία της περιοχής μας και όχι μόνο να επισκεφθούν, να θαυμάσουν και να μάθουν για την Κασσώπη. Να δουν από κοντά την εκπληκτική δουλειά ανάδειξης και αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου, Στερούν από οργανωμένες ομάδες επισκεπτών έναν προορισμό της Πρέβεζας.

Παρακαλώ τις Αρχές του τόπου μας Βουλευτή, Δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τον Βουλευτή της αντιπολίτευσης να ενεργήσουν ώστε η Κασσώπη να είναι επισκέψιμη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ