Λύση στο πρόβλημα της επεξεργασίας και διαχείρισης των αστικών λυμάτων για τους οικισμούς όπως είναι η περιοχή του Μύτικα μπορεί να δώσει η νέα πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Περιφέρεια Ηπείρου επιδιώκει να θωρακίσει το περιβάλλον και ιδιαίτερα ευαίσθητους υδάτινους αποδέκτες και την παράκτια ζώνη από αστικά λύματα, ωστόσο εκείνο που προβληματίζει είναι το ασφυκτικό περιθώριο της υποβολής τω προτάσεων από 13 Νοεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου 2020 κάτι που σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ώριμες και η σχετικές μελέτες.

Η υλοποίηση των έργων αυτών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους Δήμους, αφ’ ενός γιατί για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων επιβάλλεται η ύπαρξη και λειτουργία δικτύων ακαθάρτων και αφ’ ετέρου για την διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη Η σχετική πρόσκληση, με τίτλο «Επενδύσεις στη διαχείριση λυμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αφορά τους Δήμους και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Ειδικότερα δύνανται να χρηματοδοτηθούν, έργα δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων (εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα), εφόσον διασφαλίζεται η επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων και έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων (ΕΕΛ).

Θεωρείται λοιπόν επιτακτική ανάγκη ο Δήμος της Πρέβεζας να «τρέξει » τις διαδικασίες, ώστε έγκαιρα να συνταχθεί η μελέτη και να κατατεθεί για υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα, αποφέροντας θετικό πρόσημο στον τομέα διαχείρισης αστικών λυμάτων στην Πρέβεζα.

 

εφημ. Βήμα Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ