Νέα ταλαιπωρία υφίστανται οι ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς είναι χαλασμένα δύο κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του διαγνωστικά μηχανήματα στο ακτινολογικό τμήμα.

Πολίτες επικοινώνησαν με την εφημερίδα το «ΒΗΜΑ της Πρέβεζας» και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την απορία για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Νοσοκομείο χωρίς το ακτινολογικό.

Σύμφωνα με τους ασθενείς μεγάλος κερδισμένος είναι ο ιδιωτικός τομέας, ενώ μεγάλοι χαμένοι οι ασθενείς της Πρέβεζας που πληρώνουν από την τσέπη τους για κάθε ακτινογραφία σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα , αφού κανένα δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ.

Μάλιστα οι ηλικιωμένοι ασθενείς με χρόνια προβλήματα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνεχώς από την τσέπη τους, επειδή κάνουν τακτικό διαγνωστικό έλεγχο.
«Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2019 να μην υπάρχει δυνατότητα ούτε για μια απλή ακτινογραφία θώρακος στο δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πρέβεζας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του ασθενούς, την βιολογική και οικονομική του καταπόνηση» μας είπανε ενώ έθεσαν το ερώτημα για το πως αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά (τροχαίο, πολυτραυματίες, κλπ) χωρίς απεικονιστικό έλεγχο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο αντιμετωπίσει προβλήματα όπου τα απλά ακτινολογικά μηχανήματα λειτουργούν ανά περιόδους λόγω συχνών βλαβών.

Οι ασθενείς ζητούν να βρεθεί λύση και τονίζουν πως η υποστελέχωση του νοσοκομείου καθώς και ι ελλείψεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών όπως είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι λόγω των αλλεπάλληλων μειώσεων στη σύνταξή τους αδυνατούν παντελώς οικονομικά να προσφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς με αποτέλεσμα πολλές φορές όταν χρειάζονται κάποιες εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στο νοσοκομείο και να μένουν χωρίς ιατρική βοήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ