Νέες «φωτιές» για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου άναψε το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 45,479 MW στη θέση «Λιβάδι Μεσοβουνίου Μαργαριτίου», για το οποίο η Επιτροπή Περιβάλλοντος κατά την χθεσινή συνεδρίασή της γνωμοδότησε θετικά, παρά την  ασαφή νομική μορφή της επένδυσης.

Οι αντιδράσεις για το εν λόγω σχήμα των 91 επενδυτών (στο οποίο εκ των υστέρων προστέθηκε και ο Δήμος Ηγουμενίτσας) είναι έντονες, κυρίως για τον τρόπο που επιχειρείται να περάσει το έργο, αφού να σημειωθεί ότι αρνητικά είχε γνωμοδοτήσει και το Τοπικό Συμβούλιο Μαργαριτίου.

Ερωτηματικά προκαλεί και η σύνθεση της ομάδας, αφού όπως ειπώθηκε περίπου οι μισοί είναι κτηνοτρόφοι, ενώ κάποιοι άλλοι ούτε καν από την περιοχή!

Την ίδια στιγμή, περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνει και η συμμετοχή στην επένδυση του γιου του Περιφερειάρχη, με τον Αλ. Καχριμάνη να παρεμβαίνει χθες στην συνεδρίαση υπεραμυνόμενος του έργου αλλά και της συμμετοχής του γιου του. «Έχω και εγώ παιδιά ούτε στο δημόσιο τα έχω διορίσει ούτε ήρθε να πάρει έργο στην Περιφέρεια ή στους Δήμους. Ο γιος μου όπως και άλλα παιδιά έχει γίνει κτηνοτρόφος, έχει μονάδα στο Μέτσοβο και τον φώναξαν να συμμετέχει στην κτηνοτροφική συνεργασία και συμμετέχει», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Παρών» δήλωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Κορωναίος- Θ. Λιούρης,- μειοψήφησαν οι  Σπ. Ριζόπουλος- Κων. Ζέκα. Ζ. Γαλατάς. Μάλιστα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Απόσυρση του θέματος είχε ζητήσει και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αρνητικά για Ζίτσα

Κατά τ΄ άλλα Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή η συγκεκριμένη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως βοσκότοπος και θετικά για το «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο στις Αμυγδαλιές ισχύος 0,94 MW στην Τ.Κ. Ανατολικής, της Δ.Ε. Παμβώτιδας, του Δήμου Ιωαννιτών της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου». Μειοψήφησαν: Κων. Ζέκα, Ζ. Γαλατάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ