Με 50 νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών θα “εμπλουτιστεί” το επόμενο διάστημα το θαλάσσιο μέτωπο της Πρέβεζας, διευρύνοντας τις δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού.

Οι πρώτες 30 θέσεις αφορούν το τμήμα κατά μήκος του Στρατοπέδου Σολωμού (από το πρώην τουριστικό περίπτερο) όπου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (με την συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών) πραγματοποιεί εκβάθυνση του λιμένα στα 2-2.30 μέτρα, προκειμένου να είναι εφικτός ο ελλιμενισμός σκαφών.

Όπως εξηγεί το μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (και πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Πρέβεζας) Δημήτρης Καραμανίδης, επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση προβλήτας στο Βαθύ όπου θα μπορούν να ελλιμενιστούν ακόμη άλλα 18 σκάφη.

“Η Πρέβεζα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες στον θαλάσσιο τουρισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντίστοιχα οφέλη στην τοπική οικονομία” σημειώνει ο κ .Καραμανίδης, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθούνται πολύ εντατικοί ρυθμοί έτσι ώστε η εκβάθυνση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Να θυμίσουμε ότι στο σημείο που εκτελούνται τα έργα σύμφωνα με απόφαση της Λιμενάρχη Πρέβεζας Σταματίας Μαργέλη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 14 Ιουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και αφορούν το τμήμα της οδού οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ALILA VILLA» έως το Στρατόπεδο «ΣΟΛΩΜΟΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ