ΑρχικήΉπειροςΝέο μέτωπο από τις «καρατομήσεις» στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων! - Καταγγέλλει...

Νέο μέτωπο από τις «καρατομήσεις» στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων! – Καταγγέλλει τη Διοίκηση για παράνομες μετακινήσεις προσωπικού και για βόλεμα «ημετέρων»

Δημοσιεύθηκε:

 

Σε μία στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα είναι αρκετά, με βασικότερο όλων τη λειτουργία της νέας πτέρυγάς του, για την οποία υπάρχουν διάφορα προβλήματα, η Διοίκηση του ιδρύματος, αντί να αναζητά λύσεις, δημιουργεί νέα θέματα προχωρώντας σε «καρατομήσεις» αξιόλογων στελεχών χωρίς βάσιμη δικαιολογία, προφανώς στην προσπάθειά της να βολέψει «ημέτερους»!

Την καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Π.Γ.Ν.Ι. εγκαλώντας τη Διοίκηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου. Παράλληλα, ο Σύλλογος ασκεί αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς της αναφορικά με το νέο κτίριο του ιδρύματος, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει πως ό,τι έργο γίνεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο υλοποιείται με χρήματα άλλων φορέων!

Ειδικά για το θέμα της μετάβασης στην τέταρτη πτέρυγα, δηλώσεις έκανε χθες ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, τονίζοντας πως στόχος του είναι να λειτουργήσει αυτή το γρηγορότερο δυνατό.

Δύο «καρατομήσεις»
Αναιτιολόγητη, άκομψη, παράνομη και αυθαίρετη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Φλούδας και ο Γραμματέας Λεωνίδας Σαφαρίκας) την αποπομπή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για την οποία κατηγορεί τη Διοίκηση πως δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για μία νοσηλεύτρια «με αποδεδειγμένο ήθος, επαγγελματική εμπειρία και τεράστια προσφορά, η οποία, κατά κοινή ομολογία, στάθηκε επάξια στις υψηλές απαιτήσεις της θέσεις στην οποία είχε τοποθετηθεί βάσει των οριζομένων από τον ισχύοντα Νόμο, μετά τη συνταξιοδότηση της προκατόχου της».

Ακολούθησε άλλη μία καθαίρεση, αυτή της Υποδιευθύντριας Οικονομικού του Π.Π.Γ.Ν.Ι., για την οποία επίσης ο Σύλλογος εκφράζει σοβαρότατες ενστάσεις.

Όπως αναφέρει με έμφαση, «ως εργαζόμενοι που καθημερινά αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα των ελλείψεων σε προσωπικό, των ελλείψεων σε υλικά και φάρμακα και γενικότερα των ελλείψεων σε επίπεδο οργάνωσης, είναι αδύνατο να δεχτούμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια της Διοίκησης για απαξίωση της μακροχρόνιας προσφοράς των συναδέλφων, τους οποίους καρατόμησε με το επιχείρημα ότι αποβλέπει δήθεν στην ποιοτικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Είναι και οι «ημέτεροι»!
Ο Σύλλογος Εργαζομένων κάνει επίσης λόγο για μετακινήσεις προσωπικού και «καρατομήσεις» υπεύθυνων οργανικών μονάδων παρόλο που αυτό απαγορεύεται καθώς δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα Συμβούλια Κρίσης.

Σπεύδει δε να επισημάνει πως η Διοίκηση με πρακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε πολίτη, «διαχωρίζει πλέον συστηματικά τους εργαζόμενους σε ‘δικούς της’ αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτή η πρακτική έχει στην λειτουργία του Νοσοκομείου και στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Για το νέο κτίριο
Πέρα από τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ο Σύλλογος εξαπολύει βολές κατά της Διοίκησης και αναφορικά με το νέο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του.

Βασικό ζήτημα που θέτει είναι πως η χωροθέτηση των κλινικών στο νέο κτίριο γίνεται χωρίς να έχουν ακόμα επιλυθεί μείζονα θέματα λειτουργίας του όπως είναι η εξεύρεση ανθρώπινων πόρων, κονδυλίων και νέου οργανισμού που να το προβλέπει!

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος του Π.Π.Γ.Ν.Ι. μιλάει για ανύπαρκτο ή αρνητικό έργο της νυν Διοίκησης του ιδρύματος η οποία κομπάζει, όπως αναφέρει, γι’ αυτό, τονίζοντας πως με… ξένα κόλλυβα δε γίνεται μνημόσυνο.

O Διοικητής Π.Π.Γ.Ν.Ι.
«Ως Διοίκηση δίνουμε μάχη να μπει σε πλήρη λειτουργία η τέταρτη πτέρυγα κόντρα σε αντιδράσεις που στοχεύουν να απαξιωθεί όλη αυτή η υποδομή με το αιτιολογικό ότι το Δημόσιο δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει, ώστε να περάσει σε ιδιωτικά χέρια», τόνισε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης.

Λαμβάνοντας ως αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των τομεαρχών Υγείας της Ν.Δ. στο ίδρυμα και ειδικά στο νέο κτίριο, ο κ. Τσίκαρης είπε πως μίλησαν για Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, ενώ τέθηκε η προοπτική παραχώρησής του με ενοικίαση σε ιδιώτες και τόνισε χαρακτηριστικά: «Μια τέτοια προοπτική θα είχε σημαντική επίπτωση στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και προφανώς είναι ευνοϊκή για ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο».

Υπάρχουν ελλείψεις
Πάντως, ήδη στο νέο κτίριο μεταφέρεται η Οφθαλμολογική Κλινική, με τον κ. Τσίκαρη να σημειώνει ότι πολλές από τις λειτουργίες της θα πάνε σε βάθος χρόνου, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει έλλειψη σε νοσηλευτικό και διοικητικό – τεχνικό προσωπικό για το οποίο δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί ο τρόπος πρόσληψης. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει σε συνάντηση με το Υπουργείο.

Τέλος, έκανε αναφορά στον τρόπο προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για το ίδρυμα, ο οποίος άλλαξε με διαγωνισμό, με αποτέλεσμα σήμερα το Νοσοκομείο να παίρνει πιο φτηνό καύσιμο με βάση τις τιμές που δίνει το Παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα