Αρνητική γνωμοδότηση για τη λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, λόγω του κορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ, με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Επιτροπής Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση να διερωτάται γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συνεχίζει να γνωμοδοτεί θετικά.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, τέθηκαν προς συζήτηση οι Μ.Π.Ε. για το «Φωτοβολταϊκό πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην κοινότητα Σπαθαραίων Θεσπρωτίας (Παληοσφάτι 1)» και το «Φωτοβολταϊκό πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στις κοινότητες Σπαθαραίων Θεσπρωτίας και Κορώνης Πρέβεζας(Παληοσφάτι 2)», με την Επιτροπή να γνωμοδοτεί αρνητικά.

«Ο ρόλος μας ως Επιτροπή είναι γνωμοδοτικός. Αν υπήρχε χωροταξία για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και το δίκτυο της ΔΕΗ είχε ανανεωθεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Το δίκτυο είναι κορεσμένο και γι’ αυτό η γνωμοδότηση είναι αρνητική. Και είναι απορίας άξιο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρά σε θετικές γνωμοδοτήσεις ανάλογων έργων, όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της περιφέρειας», σημείωσε η κ. Μπραΐμη – Μπότση, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here