Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, με τον Βασίλη Ιωάννου, στο Prisma 91,6, τη Δευτέρα το πρωί.

Κύριο θέμα της συζήτησης η πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών  κ. Καραμανλή που αφορούσε τα μεγάλα οδικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έγινε αναλυτική αναφορά για τα έργα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, για το JUMBO κλπ.

Ο Στράτος Ιωάννου για τα θέματα αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έθεσα στον Υπουργό 4 θέματα που αφορούν το νομό. Τις συνδέσεις του νομού με την Ιόνια οδό. Η μία που είναι η σύνδεση του Ακτίου με την Αμβρακία και η άλλη που είναι από τον κόμβο της Καμπής μέχρι την Πρέβεζα. Έθεσα επίσης τη μελέτη  για τη βελτίωση του δρόμου από την Πρέβεζα μέχρι το Μεσοπόταμο, γιατί από εκεί μέχρι την διασταύρωση της Πάργας υπάρχει μελέτη με προϋπολογισμό του έργου στα 25 εκατ., καθώς και το θέμα των διοδίων»

Ειδικότερα για τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία, τόνισε ότι είναι στην βούληση του Υπουργού να ολοκληρωθεί το έργο και ο ίδιος προσωπικά πρότεινε να γίνουν 2 εργολαβίες , η μία να περιλαμβάνει την παράκαμψη Αμφιλοχίας και η άλλη το υπόλοιπο τμήμα.

Για τη σύνδεση Πρέβεζας με κόμβο Καμπής , ανέφερε ότι σύντομα θα παραχωρηθεί από το Υπουργείο στην Περιφέρεια το τμήμα «Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου» και αφού  ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα  υπάρχουν και με δεδομένη τη χρηματοδότηση των 35 εκατ. από την Περιφέρεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα όσα ανέφερε ο κ. Στράτος Ιωάννου για το έργο στο χώρο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Τόνισε ότι μετά τις παρατηρήσεις που έγιναν θα ξεκινήσει η οριστική μελέτη , η οποία θα περιλαμβάνει όπως είπε, χώρους διοίκησης, πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις , αλλά και χώρους εστίασης και  καφέ κλπ, προκειμένου ο χώρος όπως είπε να «έχει ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας».

Ο Βασίλης Ιωάννου, έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του καταστήματος JUMPO τις Κυριακές, ο οποίος και κατέθεσε τις δικές του απόψεις για το θέμα, τονίζοντας παράλληλα  ότι  σκοπεύει να προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση για το θέμα.

Τέλος έγινε αναφορά στις καταγγελίες πολιτών,  για κακοτεχνίες που παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο του πρώην δήμου Ζαλόγγου, από τις εργασίες για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό της περιοχής.

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Στράτου Ιωάννου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here