Ένας 75χρονος υπέκυψε χθες στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και είναι το πρώτο Θύμα του κοροναϊού στην Ήπειρο.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στα Γιάννενα από το νοσοκομείο Κέρκυρας. Η σύζυγος του θανόντος, νοσηλεύεται μαζί με άλλα πέντε άτομα στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού.

Στη μονάδα αυξημένης φροντίδας νοσηλεύονται άλλα δύο περιστατικά και μάλιστα ο ηλικιωμένος από την Άρτα πρόκειται να αποσωληνωθεί άμεσα. Συνολικά νοσηλεύονται 8 άτομα.

Τα τελευταία 36 δείγματα προερχόμενα από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου που εξετάστηκαν ήταν όλα αρνητικά. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

Στην Άρτα που τις τελευταίες μέρες παρουσίασε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων τα επιπλέον 23 δείγματα που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά. Αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τριάντα δείγματα. Τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα.

Επίσης, σε κατ΄ οίκον είναι και όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους. Στο μεταξύ, επέστρεψαν υγιείς στη δουλειά τους και οι 42 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας που είχαν τεθεί σε καραντίνα λόγω επαφής με το πρώτο κρούσμα κοροναϊου που είχε ανιχνευθεί στις 18 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here