Δεν υπάρχει απάντηση για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που μπορούν να φιλοξενηθούν στην Ήπειρο, επισήμανε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Όπως εξήγησε «κανένας δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσοι θα είναι ακόμα αυτοί που θα έρθουν στη χώρα μας».

«Με τα σημερινά δεδομένα – τόνισε – στην Ήπειρο δεν προβλέπεται δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο μέλλον».

Ο κύριος Καχριμάνης έκανε παράλληλα γνωστό, ότι η Περιφέρεια παρείχε τη δέσμευση προς την κυβέρνηση, να συμβάλλει ώστε η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών να γίνει με τους λιγότερους δυνατόν κοινωνικούς κραδασμούς.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου εμφανίστηκε αντίθετος με τις τυφλές – όπως τις χαρακτήρισε – αντιδράσεις του τύπου «μακριά από μας οι πρόσφυγες», καθώς και με εκείνους που τάσσονται με τη λογική των ανοικτών συνόρων και του κλεισίματος των κέντρων.

Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία – που όπως ανέφερε – είχε με κυβερνητικούς παράγοντες, τούς είπε ότι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας και εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, που κυκλοφόρησε ότι θα φιλοξενούσε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν, παίρνοντας θετική απάντηση, με την διευκρίνιση ωστόσο ότι θα αναζητηθούν άλλοι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ