ΑρχικήΉπειροςΟ Σπύρος Κυριάκης με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt -Ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία...

Ο Σπύρος Κυριάκης με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt -Ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία του κ. Κυριάκη που αφορά τον συνδυασμό Τουρισμού- Πολιτισμού καθώς και για τα αρχαιολογικά μνημεία του Νομού μας.

Δημοσιεύθηκε:

 

Οι προοπτικές για επενδύσεις και τα εργαλεία ανάπτυξης που υπάρχουν στο Ν. Πρέβεζας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Σπύρος Κυριάκης-μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με τον Αμερικανό πρέσβη Τζόφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια γεύματος στα Ιωάννινα.

Στην τρίωρη συνάντηση, ο κ. Πάιατ συνομίλησε με ανθρώπους που συνδέονται άμεσα με το «επιχειρείν», τον τουρισμό αλλά και οικονομικούς παράγοντες.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο, τις προοπτικές για την ανάκαμψη της οικονομίας, τις επενδύσεις αλλά και την τουριστική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Κυριάκης επικέντρωσε στην αναγκαία τουριστική ώθηση η οποία θα επιτευχθεί χάρη στις δυνατότητες που έχει το παραλιακό μέτωπο του Νομού Πρέβεζας.

Δεν παρέλειψε να θέσει στον αμερικανό πρέσβη το μείζον θέμα της διασύνδεσης της περιοχής μας με τους κεντρικούς οδικούς άξονες (Ιόνια οδό και Εγνατία), κάτι που θα αναβαθμίσει την Πρέβεζα σε τομείς όπως το εμπόριο, τις μεταφορές αλλά και την πρωτογενή παραγωγή.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η επιχειρηματολογία του κ. Κυριάκη που αφορά τον συνδυασμό Τουρισμού- Πολιτισμού, καθώς με τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες τα αρχαιολογικά μνημεία του Νομού μας θα προβληθούν περισσότερο και έτσι θα αποτελέσουν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πρόσκληση που απηύθυνε ο Σπύρος Κυριάκης στον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ προκειμένου να επισκεφθεί τα παράλια του Νομού Πρέβεζας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ του έδωσε και συμβολικά δώρα από την Πρέβεζα ως ένδειξη εκτίμησης.

Να επισημάνουμε ότι στο γεύμα συμμετείχαν η Κατερίνα Μπότσιου Συντονίστρια Ηπείρου του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς Σοφία Στάϊκου, κ.ά.

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα