Για την επιβίωσή τους μάχονται οι παράκτιοι αλιείς της Πρέβεζας οι οποίοι το διάστημα της καραντίνας είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά αφού το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν που να διαθέσουν τα ψάρια τους.

“Όταν τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο διάστημα διαθέταμε 100 κιλά αλιεύματα φέτος τα κιλά αυτά ήταν λιγότερα από 10″ εξηγεί στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παναγιώτης Μπούκουρας.

Ο κ .Μπούκουρας αναζητά τρόπους για να καλυφθούν οι απώλειες αυτές (ίσως με άρση κάποιων από τους περιορισμούς που ισχύουν κάθε χρόνο για συγκεκριμένα αλιεύματα) υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και τώρα που η εστίαση έχει ανοίξει η κατανάλωση είναι περιορισμένη αφού η κίνηση είναι μικρή.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας αναφέρεται και στην εμφάνιση του επικίνδυνου εξωτικού ψαριού λεοντόψαρου στο λιμάνι μας.

” Μέχρι στιγμής τέτοιου είδους ψάρια όπως και λαγοκέφαλοι δεν έχουν εντοπιστεί στον Αμβρακικό αλλά στο Ιόνιο αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα για τους αλιείς” υπογραμμίζει ο κ .Μπούκουρας, εφιστώντας την προσοχή των ψαράδων αφού τα αγκάθια του είναι δηλητηριώδη.

Το λεοντόψαρο εισήλθε στην Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, ενώ ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here