ΑρχικήΉπειροςΟι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν στην Πρέβεζα - Στο σφυρί σπίτι 40 τμ στον...

Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν στην Πρέβεζα – Στο σφυρί σπίτι 40 τμ στον Ελαιώνα

Δημοσιεύθηκε:

Ένα σπίτι 40 τμ στον Ελαιώνα, στην Πρέβεζα, βγαίνει σε πλειστηριασμό από την CEPAL, για δάνειο στην Alpha Bank. Όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας, πρόκειται για ένα οικόπεδο που είχε δοθεί σε πρόγονο της ιδιοκτήτριας, κατά την ανταλλαγή πληθυσμών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διατείνεται ότι ο Άρειος Πάγος έλαβε την απόφαση που ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς και όχι η ίδια. Αφού δεν έπραξε το παραμικρό για να αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους εταιρείες-αρπακτικά που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τον πτωχευτικό νόμο 4738/2020 η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε κάθε διάταξη προστασίας της κυριότητας της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών, δίνοντας τους ως μόνη διέξοδο την παραμονή τους σε αυτή ως μισθωτές» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσθέτει: «όλων των αποχρώσεων οι μνημονιακές κυβερνήσεις βοήθησαν τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια πουλώντας τα σε funds με έδρα στο εξωτερικό και την είσπραξη την ανέλαβαν οι εταιρείες servicers, πολλές εκ των οποίων ιδρύθηκαν από τις τράπεζες και στελεχώθηκαν με κορυφαία στελέχη τους».

Σημειώνει τέλος ότι «μοναδικός δρόμος για να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και περιουσία είναι ο δρόμος του μαζικού λαϊκού κινήματος. Το εργατικό κίνημα, το κίνημα στις γειτονιές πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: