Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης (Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στ. Πέτσα και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανή) για τη δημιουργία πέντε προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά του Αιγαίου θέτει σε νέες βάσεις τη διαχείριση του προσφυγικού / μεταναστευτικού προβλήματος.

Ταυτόχρονα όμως ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση 20.000 προσφύγων και μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στα νησιά στο εσωτερικό της χώρας. Από αυτούς οι 5.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και οι 15.000 σε ήδη υπάρχουσες δομές και σε νέες που δημιουργούνται τώρα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί αναλογικότητα στην κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων. Ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής, ήταν απόλυτα ρεαλιστής στις χθεσινές του δηλώσεις: «Προσπαθούμε -είπε- να τηρήσουμε αναλογικότητα. Η αναλογικότητα, όμως, σχετίζεται με πάρα πολλούς παράγοντες.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ξέρουμε το πλήρες αποτύπωμα στην Ελλάδα ποιο είναι, και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε την αναλογικότητα, μιλώντας πάντα με τις τοπικές κοινωνίες και με τους ανθρώπους που ζουν εκεί».

Με δεδομένο μάλιστα πως η μεταφορά των 20.000 ατόμων στην ενδοχώρα επείγει, τότε όπως γίνεται αντιληπτό, αυξάνονται οι πιθανότητες σε πρώτο στάδιο, να αυξηθεί η δυναμικότητα και ο αριθμός των φιλοξενούμενων στις ήδη λειτουργούσες δομές και της Ηπείρου, όπως είναι του Κατσικά, της Φιλιππιάδας και βέβαια σε ξενοδοχεία.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ