Έτοιμα να παραδοθούν προς χρήση είναι επτά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων στις κοινότητες Ζίτσας και Πρωτόπαππας, καθώς τα έργα ασφαλτόστρωσης, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που υλοποιεί ο δήμος Ζίτσας μέσω του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης», ολοκληρώνονται άμεσα.

Έτσι, σύντομα πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί, και καλλιεργητές αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα μπορούν να μετακινούνται εύκολα και με ασφάλεια στις εκμεταλλεύσεις τους.

«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, όπου μεταξύ άλλων η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων δεν είναι εύκολη, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, υλοποιώντας έργα που στηρίζουν και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων αγροτικών περιοχών του δήμου μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε αγροτικούς δρόμους στην κοινότητα Πρωτόπαππας όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, καθώς και στην Αμπελουργική Ζώνη Ζίτσας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης και τα έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,2 εκατ. ευρώ, σε κοινότητες των Δ.Ε. Πασσαρώνος, Μολοσσών, Ευρυμενών και Εκάλης με χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα «ΦιλόΔημος Ι» και «Leader», καθώς και ίδιους πόρους του δήμου.

Ταυτόχρονα, το στελεχιακό δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσία του δήμου Ζίτσας, εν μέσω συνθηκών πανδημίας, εργάζεται και προετοιμάζει μελέτες για την υλοποίηση και άλλων αντίστοιχων έργων που ενισχύουν την αγροτική οικονομία και δίνουν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here