ΑρχικήΉπειροςΟλοκληρώνονται οι προθεσμίες για τη διαδικασία της κτηματογράφησης στην Πρέβεζα

Ολοκληρώνονται οι προθεσμίες για τη διαδικασία της κτηματογράφησης στην Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

 

“Aντίστροφα” έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι υπόχρεοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Η ημερομηνία της παράτασης “λήγει” στις 24 Απριλίου (και 10 Ιουνίου για τους Έλληνες του εξωτερικού) και όσοι ακόμη δεν έχουν προσέλθει στα γραφεία της Πρέβεζας (ή σε εκείνα που λειτουργούν στις έδρες των Δήμων Πάργας και Ζηρού) πρέπει να “τρέξουν” προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο “κατάσχεσης” του ακινήτου τους από το κράτος.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας που υλοποιεί στην περιοχή το Κτηματολόγιο Κωνσταντίνος Τσαβδάρογλου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας απευθύνει στους ιδιοκτήτες μέσα στις ημέρες που απομένουν να σπεύσουν για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο ακούγεται.

“Το θετικό στην Π.Ε Πρέβεζας είναι ότι υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες που αποτελούν διανομή του Υπουργείου Γεωργίας κι έτσι απαιτείται μόνο ο σχετικός αριθμός” τονίζει ο υπεύθυνος της κτηματογράφησης συμπληρώνοντας ότι ακόμη κι αν πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις ισχύει το καθεστώς της χρησικτησίας για το οποίο επίσης δεν απαιτείται πολύπλοκη διαδικασία.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια έτσι ώστε το κόστος να περιοριστεί μόνο στην αξία των παραβόλων αναγνωρίζοντας τα βάρη που έχουν επωμιστεί οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Παρότι στην Π.Ε Πρέβεζας η κτηματογράφηση έχει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό μόλις 18% ο κ. Τσαβδάρογλου χαρακτηρίζει το ποσοστό συμμετοχής πιο ικανοποιητικό από το αντίστοιχο άλλων περιοχών της χώρας.

Εκτιμά πάντως ότι λόγω της νοοτροπίας των Ελλήνων να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους τελευταία στιγμή τις επόμενες ημέρες η προσέλευση του κόσμου θα αυξηθεί και τα ποσοστά συμμετοχής στη διαδικασία της κτηματογράφησης θα είναι υψηλότερα.

Να θυμίσουμε ότι το γραφείο κτηματογράφησης στην Πρέβεζα βρίσκεται στην Λ. Ιωαννίνων 20 και οι πολίτες εξυπηρετούνται τις μέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τις ώρες 8 το πρωί με 4 απόγευμα και κάθε Τετάρτη 8 το πρωί με 8 το βράδυ.Τηλ. επικοινωνίας 2682028159.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: