Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το “FamTrip” δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που εξειδικεύονται στο τουριστικό ρεπορτάζ.

Στο ταξίδι που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αρταίων από τις 2 Ιουλίου έως στις 4 Ιουλίου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από το TravelGirl, CNN Greece, GRTimes, Debbiestravel, Tlife, Οικονομικός Ταχυδρόμος, ΒΕΡΓΙΝΑ τηλεόραση κλπ.

Το δημοσιογραφικό πρόγραμμα περιήγησης, περιελάμβανε επισκέψεις και γνωριμία με σημαντικά τοπόσημα της Άρτας -από τα ορεινά, μέχρι τις εκκλησίες, τα παραδοσιακά καφενεία, τα μονοπάτια κλπ- καθώς πρόθεση του Δήμου ήταν να παρουσιαστούν μέρη και εμπειρίες για την προώθηση του θεματικού και του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Συλλόγους, Σωματεία καταλυμάτων, εστιάτορες που μύησαν τους προσκεκλημένους σε ηπειρώτικες συνταγές φτιαγμένες με τοπικές πρώτες ύλες.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε εναλλακτικές δραστηριότητες στον Αμβρακικό και στα χωριά της Άρτας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης ευχαριστεί θερμά:

Τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαρακλιά για τον ευρύτερο συντονισμό, τον κ. Θεοφάνη Κίτσο, Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδαυγής, για την ευγενική του παρουσία και την προσφορά των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων στους συμμετέχοντες, τον κ. Χρήστο Ντάλα, Πρόεδρο της Τ.Κ. Πιστιανών, για τη συμμετοχή του στην υποδοχή των εκπροσώπων των ΜΜΕ στη Ροδαυγή και τα Πιστιανά, την κα. Γεωργία Πατέντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού Ν. Άρτας «ο Άραχθος» για το ενδιαφέρον που έδειξε και τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε καθόλη τη διάρκεια του presstrip, την κα Μαρία Παπαβασιλείου, Γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού Ν. Άρτας «ο Άραχθος» για την ευγενική της συμβολή σε αυτό το εγχείρημα του Δήμου Αρταίων και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων κ. Θανάση Αρκουμάνη, για την βοήθεια που προσέφερε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Άρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here