Ομόφωνο ναι στην ίδρυση της Λαϊκής Αγοράς με τις όποιες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις να εκφράζονται στο περιεχόμενο του Κανονισμού Λειτουργίας αυτής , είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην του συνεδρίαση.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γρηγόρης Κουμπής αναπτύσσοντας το θέμα, επεσήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης Λαϊκής Αγοράς στην πόλη μας (αφού είναι μια από τις ελάχιστες ανά την χώρα που δεν διαθέτουν) αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην διαδικτυακή “ψηφοφορία” που έγινε οι 365 από τους 392 δημότες που συμμετείχαν σε αυτή εκφράστηκαν θετικά ως προς την λειτουργία της.

Ο κ. Κουμπής επεσήμανε ότι ο Δήμος εργάζεται μεθοδικά εδώ και καιρό για να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εγκρίσεις ακολουθώντας το ισχύον νομικό πλαίσιο διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις για τους τοπικούς παραγωγούς.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε κι αυτός από την πλευρά του ότι η προσπάθεια γίνεται πολύ συντονισμένα και ο Δήμος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις ενόψει των αλλαγών που επίκεινται έτσι ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό πλαίσιο για τη λειτουργία της.

Μετά από συζήτηση η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες και με ενστάσεις αναφορικά με τον κανονισμό λειτουργίας και την αναλογία παραγωγών-πωλητών εγκρίθηκε ομόφωνα η ίδρυση της αγοράς, με μία αποχή και δύο παρόν ο κανονισμός λειτουργίας, ενώ στον “αντίποδα” του ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνδιαμόρφωση κοινού κειμένου από τους επικεφαλής των παρατάξεων το οποίο θα αποσταλεί προς τα αρμόδια υπουργεία “αποτυπώνοντας” την αναγκαιότητα στήριξης της παρουσίας των τοπικών παραγωγών στη Λαϊκή Αγορά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here