Η ορεινή ποδηλασία μπορεί να φέρει τουρισμό και έσοδα στη Θεσπρωτία. Και πολλά σημεία στη Θεσπρωτία προσφέρονται για ορεινή ποδηλασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι  ο ποδηλατικός όμιλος Άπειρος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας / Municipality of Igoumenitsa και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του καταστήματος ProBike και του Podilato.eu διοργανώνει το “WEST COAST (XCO) MTB RACE 2019”,  αγώνα ορεινής ποδηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα.

Η διεξαγωγή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στο αστικό δασύλλιο Ηγουμενίτσας με εκκίνηση από την Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Ταξιδεύοντας με το ποδήλατο βουνού, ανοίγεται μια πόρτα δυνατοτήτων. Αποκτά κανείς πρόσβαση σε μέρη της Θεσπρωτίας, που είναι πανέμορφα. Η ορεινή ποδηλασία αποτελεί μία άριστη μορφή αεροβικής άσκησης.

Επιπλέον, οι αριθμοί δείχνουν ότι, με το mountain biking, μπορεί κανείς να κάψει 10 με 20 θερμίδες σε ένα λεπτό, φτάνοντας στο κάψιμο 500 έως και 1000 θερμίδων σε μία ώρα – ανάλογα πάντα με την ταχύτητα και την τοπογραφία, που καλύπτει κανείς με το ποδήλατό του.

Αλλά και πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα αυτής της μορφής άσκησης (διατήρηση καλής υγείας και ωραίας εικόνας σώματος), 2-3 ώρες ορεινής ποδηλασίας την εβδομάδα φέρονται να ενισχύουν τη λειτουργία των πνευμόνων κατά 20%.

Αυτό και μόνο αξίζει… Καθώς η ορεινή ποδηλασία οδηγεί σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου το μόνο που ακούς είναι οι ήχοι του δάσους, μπορεί αυτόματα να βοηθήσει στη χαλάρωση, δίνοντας στον αθλούμενο την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά, τις μυρωδιές και την ηρεμία της Φύσης.

Ιδιαίτερα για τα άτομα που ζουν, κινούνται και εργάζονται σε μια μεγάλη και θορυβώδη πόλη, μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά ευεργετικά.

 

 

 

katoci.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ