Οργάνωση και εξοπλισμό που θυμίζει τα καρτέλ ναρκωτικών της λατινικής Αμερικής διέθετε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης χασίς που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Συνολικά εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές χασισοφυτείες με 3.500 δενδρύλλια, σε μία περιοχή όπου ευνοούνταν η ανάπτυξη των φυτών καθώς βρίσκεται δίπλα από τον ποταμό Λούρο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία συνεργάστηκε και με την αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) παρακολουθούσαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες τους ναρκέμπορους, μέχρι που  συνέλαβε σε Άρτα, Πρέβεζα και Αθήνα συνολικά οχτώ άτομα.

Το κύκλωμα είχε τοποθετήσει «φύλακες» σε όλες τις φυτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κάποιοι από τους «τοποτηρητές», οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για να ειδοποιούν τον αρχηγό για τυχόν ύποπτες κινήσεις, εφοδιάζονταν με ξηρά τροφή για να περνάνε ακόμα και ολόκληρες εβδομάδες στις φυτείες.

Πολυήμερη ήταν η παραμονή στις φυτείες στις όχθες του ποταμού Λούρου και των «ποτιστών», των ανθρώπων δηλαδή που ήταν υπεύθυνοι για το πότισμα και την ομαλή ανάπτυξη των φυτών. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν στις φυτείες σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις, που μπήκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Μέσα από αυτά θα γίνει προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί η δράση της οργάνωσης. Να διαπιστωθεί ποιο ήταν το δίκτυό της για την διακίνηση των ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα, ποιοι ήταν οι προμηθευτές των σπόρων που φυτεύονταν αλλά και με ποιο τρόπο ξεπλενόταν το άφθονο μαύρο χρήμα από τα κέρδη.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι τα έσοδα της οργάνωσης ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα δενδρύλλια βρίσκονταν μέσα σε μία περιοχή με πυκνή βλάστηση προκειμένου να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν φτιάξει ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματου ποτίσματος, το οποίο τροφοδοτούσε διαρκώς με νερό τις φυτείες.

Αρχηγός φέρεται στη δικογραφία ένας 59χρονος Αλβανός, ο οποίος έκανε «χλιδάτη» ζωή και ζούσε σε ακριβό σπίτι, το οποίο θα ζήλευαν ακόμα και επιφανείς επιχειρηματίες. Ο αρχηγός έπαιρνε όλα τα μέτρα αντιπαρακολούθησης και δεν ερχόταν σε επαφή με τα κατώτερα μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι οι δράστες μπορεί να είναι οπλισμένοι και έτσι «επιστρατεύτηκαν» τα κομάντο της ΕΚΑΜ για τις συλλήψεις.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, οικίες και αυτοκίνητα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 3.445 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν, δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 4 κιλών και 552 γραμμαρίων, το συνολικό χρηματικό ποσό των 30.865  ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα, 9 πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και 6 κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, 1 μηχανική ζυγαριά ακριβείας, 44 σακούλες τροφίμων και 1 κολλητική ταινία που χρησιμοποιούσαν για τη συσκευασία – τυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών, 25 φυσίγγια, 1 μαχαίρι, 1 ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια – ανάπτυξη των δενδρυλλίων, σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here