Προβληματισμός επικρατεί για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας η οποία για μια ακόμη φορά λειτουργεί οριακά με δύο διευθυντές Παθολόγους και μια επικουρική.

Στην προκήρυξη του Υπ.Υγείας για πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας υπάρχει μόνο μια θέση Διευθυντή Νεφρολογίας, ενώ οι ανάγκες για το Παθολογικό είναι κατά κοινή ομολογία μεγάλες.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ του Νοσοκομείου αποφάσισε να αιτηθεί την πρόσληψη ειδικευμένου γιατρού με παροχή υπηρεσιών προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ο εν λόγω γιατρός θα κληθεί να καλύψει τη λειτουργία και εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής, να προσφέρει παθολογικές εκτιμήσεις και αντιμετώπιση αιτημάτων στο Τμήμα Επειγόντων του Παθολογικού και λοιπών τμημάτων και γενικότερα να ενισχύσει το Τμήμα.

Η δυσλειτουργία του Παθολογικού Τμήματος “αποτυπώνεται” στο πρακτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπου και τονίζεται ότι πέραν του ότι χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά γιατροί από Καναλάκι και Θεσπρωτικό για την κάλυψη των εφημεριών δεν εξασφαλίζεται η ενδεχόμενη διακομιδή σοβαρού περιστατικού και μάλιστα ενόψει και του υπαρκτού κινδύνου διασποράς της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου και ώρα 1μμ καλούνται οι γιατροί του Νοσοκομείου Πρέβεζας σε συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την Παθολογική Κλινική και το Αναισθησιολογικό Τμήμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here