ΑρχικήΉπειροςΩς τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα

Ως τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

 

Ως τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα και μάλιστα με επίκεντρο τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Ήδη αρκετά σχολεία έχουν επισκεφθεί την πόλη και το σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής ο τραγικός ποιητής, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα αναμένονται κι άλλα γκρουπ από Γρεβενά, Πάτρα κλπ τα οποία θα επισκεφθούν το Σαιτάν Παζάρι, το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη αλλά και τον Άγιο Χαράλαμπο προκειμένου να δουν τα σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια που υπάρχουν εκεί.

Η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την προβολή του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας και η διαχρονική “λάμψη” της μορφής του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη οδηγεί πλέον τα σχολικά γκρουπ , πέραν του κλασσικού προορισμού που είναι η Αρχαία Νικόπολη να “αναζητούν” και τη νεώτερη ιστορία της Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε εξάλλου ότι πριν από λίγο καιρό το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου επισκέφθηκε την Κρυοπηγή στο πλαίσιο εργασίας για τους εκτελεσθέντες του “μαρτυρικού” χωριού της Πρέβεζας και τους 120 εκτελεσθέντες του Αγρινίου, ενώ και η Αρχαία Κασσώπη έχει βρεθεί στο επίκεντρο επισκέψεων σχολείων από όλη την χώρα μέσω της συνεργασίας με το “Διάζωμα”.

Με την λειτουργία των μεγάλων οδικών αξόνων στην περιοχή η Πρέβεζα αποτελεί πλέον μια πόλη που μπορεί να προσφέρει όχι μόνο μερικές ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στην παραλία, αλλά και ένα πολύ όμορφο ταξίδι στην πολιτισμό και την ιστορία αφού αποτελεί ένα “σταυροδρόμι” στο οποίο έχουν συμβεί μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, από τη Ναυμαχία του Ακτίου μέχρι τον χορό των Γυναικών του Ζαλόγγου

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα