Σε επανεκτίμηση του σχεδιασμού και της τουριστικής του στρατηγικής οδηγείται ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέα δεδομένα ανατρέποντας τα προηγούμενα πλάνα.

Όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά και οι συνέπειες για την περιοχή μας θα είναι σημαντικές από την απώλεια επισκεπτών όπως οι Ισραηλινοί αλλά και από γειτονικές χώρες μέσω του λεγόμενου οδικού τουρισμού.

Δεν πηγαίνει καλά…
Για μία πολύ ρευστή μεταβατική περίοδο έκανε λόγο χθες ο Μ. Ελισάφ και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είχαμε δώσει βαρύτητα στον οδικό τουρισμό από τις γειτονικές χώρες αλλά εκεί η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά. Επίσης αναμέναμε ένα σημαντικό αριθμό από το Ισραήλ όπου και πάλι όμως η κατάσταση με την πανδημία δεν το επιτρέπει.

Αυτό αν δεν αλλάξει το επόμενο διάστημα θα έχει συνέπειες στην περιοχή η οποία υποδεχόταν πολλούς Ισραηλινούς επισκέπτες από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο». Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας και να δώσουμε βαρύτητα στον εσωτερικό τουρισμό».

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και όλων των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού από τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες.

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here