Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από αναφορές φοιτητών/φοιτητριών διαπιστώθηκε ότι στέλνονται παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω email.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

Με αφορμή μηνύματα που στάλθηκαν σε λογαριασμούς χρηστών τα οποία εμφανίζονται ότι προέρχονται από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου και στα οποία καλούνται οι χρήστες να απαντήσουν με το όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης, σας ενημερώνουμε ότι τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά.

Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να κάνετε την ενέργεια που σας υποδεικνύουν.
Τα μηνύματα αυτά έχουν σκοπό την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασής σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει και γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης σας, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή θέτοντας νέο κωδικό.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Κανένας οργανισμός δεν θα σας στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που σας προτείνει το συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα αλληλογραφίας. Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και επικίνδυνο και δεν προέρχεται από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου.

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.
Γενικότερα σας συνιστούμε να:

Διαγράφετε τα άχρηστα μηνύματα e-mail χωρίς να τα ανοίγετε.
Μην απαντάτε ποτέ σε παραπλανητικά μηνύματα και γενικά μηνύματα spam.

Σκεφθείτε προσεκτικά πριν ανοίξετε συνημμένα αρχεία και πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα e-mail ή άμεσα μηνύματα
Μην προωθείτε αλυσιδωτά μηνύματα e-mail

Μην αγοράζετε τίποτε και μην συνεισφέρετε σε εράνους που προωθούνται μέσω μηνυμάτων spam

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here