ΑρχικήΉπειροςΜε πάνω από 100 σύγχρονους υπολογιστές ενισχύθηκαν όλα τα Λύκεια του Δήμου...

Με πάνω από 100 σύγχρονους υπολογιστές ενισχύθηκαν όλα τα Λύκεια του Δήμου Αρταίων!!

Δημοσιεύθηκε:

Νέα υπερσύχρονα εργαστήρια πληροφορικής διαθέτουν πλέον όλα τα Λύκεια του Δήμου Αρταίων, με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας εκπαίδευσης για τους μαθητές.

Τα Λύκεια του Δήμου ενισχύθηκαν με συνολικά  πάνω από 100 υπολογιστές και το συνολικό κόστος της δαπάνης, που έγινε με δημοτικούς πόρους ανήλθε σε 80.000 ευρώ.

Τα Λύκεια στα οποία υπήρξε ανανέωση των εργαστηρίων πληροφορικής είναι τα εξής: 1ο ΓΕΛ Άρτας, 2ο ΓΕΛ Άρτας, 3ο ΓΕΛ Άρτας, 4ο ΓΕΛ Άρτας, Λύκειο Ανέζας, Μουσικό Σχολείο και τα Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Επιπλέον, στην ίδια εργολαβία συμπεριλαμβανόταν η προμήθεια εξοπλισμού για το Μουσικό Σχολείο Άρτας, όπως ενισχυτές, μικρόφωνα, κονσόλες ήχου κ.α.

«Βασικός στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την δουλειά των εκπαιδευτικών και των μαθητών, παρέχοντάς τους υπερσύγχρονους υπολογιστές για να κάνουν το μάθημα της Πληροφορικής.

Δεν ήταν δυνατό, εν έτει 2018 τα περισσότερα εργαστήρια να είχαν να ανανεωθούν από 20ετίας και να έκαναν στους παλιούς υπολογιστές μάθημα τα παιδιά μας ή σε άλλες περιπτώσεις το μάθημα να γινόταν μέσα στις σχολικές αίθουσες, δίχως καν έναν υπολογιστή! Θέλουμε να επενδύσουμε στη νέα γενιά και συνεχίζουμε να το κάνουμε εμπράκτως.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε στην εποχή της γρήγορης πληροφορίας και της δικτύωσης, για αυτό τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν πίσω» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας έχει υποβάλλει προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου) πρόταση για αλλαγή όλων των εργαστηρίων υπολογιστών σε όλα τα σχολεία, με τελικό στόχο άμεσα να τοποθετηθούν   σύγχρονοι υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες, φωτοτυπικά μηχανήματα, βιντεοπροβολείς κ.α..

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα