Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οριστική είναι η απόφαση για δημιουργία δυο νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων σε Άρτα και Πρέβεζα, συνολικής δυναμικότητας 2.500 ατόμων!

Κι αυτό παρά ο γεγονός ότι στην Ήπειρο ήδη είναι εγκατεστημένοι σε δομές και ξενοδοχεία πάνω από 4.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κατά πολύ το όριο κατανομής προσφύγων στην ενδοχώρα, που όπως ανακοινώθηκε πρέπει να είναι έως και 1% του πληθυσμού της.

Στην Ήπειρο, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή φαίνεται να κατοικούν περί τις 330.000, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι πραγματικός, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι είναι κατά πολύ λιγότεροι.

Έστω κι έτσι, με το 1% δεν θα έπρεπε να εγκατασταθούν στην Ήπειρο πάνω από 3.300 πρόσφυγες, ενώ τώρα μόνο όσοι έχουν δηλωθεί είναι περί τους 1.000 επιπλέον!

Άρα η εγκατάσταση και άλλων προσφύγων και  μάλιστα 2.500 σε Άρτα και Πρέβεζα θα ξεπεράσει ακόμη και το 2%, κάτι βέβαια που δεν αντέχει -και από πλευράς υποδομών- η Ήπειρος, στην οποία χρόνια τώρα το πρόβλημα στέγης παραμένει από τα πιο φλέγοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here