Θετικό είναι το ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων μισθωτής εργασίας ιδιωτικού τομέα κατά το μήνα Ιούνιο σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Συγκεκριμένα το ισοζύγιο πανελλαδικά είναι θετικό κατά 37.568 θέσεις ωστόσο βρίσκεται σε χαμηλότερη επίδοση σε σχέση με τα αντίστοιχα ισοζύγια των περασμένων ετών λόγω των μειωμένων εποχικών προσλήψεων κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου–Μαΐου, σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που σχετίζονται με τον τουρισμό, εξαιτίας της έλευσης της πανδημίας του COVID-19.

Θετικό κατά 43.394 νέες θέσεις εργασίας εξάλλου είναι το πρόσημο και για το πρώτο εξάμηνο του 2020 αντίστοιχα και αυτό επηρεασμένο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Στην Ήπειρο τον Ιούνιο είχαμε 5.830 προσλήψεις και 4.563 αποχωρήσεις( θετικό ισοζύγιο 1.267 θέσεων).

Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στην Πρέβεζα με το πρόσημο να είναι θετικό κατά 914 θέσεις και στη Θεσπρωτία κατά 438, ενώ σε Άρτα και Ιωάννινα αντίστοιχα το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 31 και 51 θέσεις αντίστοιχα.

Σε επίπεδο εξαμήνου το ισοζύγιο στην Άρτα είναι αρνητικό κατά 251 θέσεις και στα Ιωάννινα κατά 872, ενώ στη Θεσπρωτία το πρόσημο είναι θετικό κατά 469 θέσεις και στην Πρέβεζα κατά 1.088.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ