ΑρχικήΉπειροςΠαραδίδουν σε αλυσίδες τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου

Παραδίδουν σε αλυσίδες τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε:

Μόνο λίγοι και μεγάλοι θα μπορέσουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την μίσθωση αναψυκτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας τον οποίο έβγαλε στον αέρα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα αναψυκτήρια είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται αυτό που λειτουργεί στο Κάστρο των Ιωαννίνων –Ιτς Καλέ- όπως και τα αναψυκτήρια στα Αρχαιολογικά Μουσεία Άρτας και Νικόπολης.

Φαινομενικά ο διαγωνισμός είναι δημόσιος και ανοιχτός όμως οι όροι που ακολουθούν αποκλείουν μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως και όσους τα λειτουργούσαν επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με τα κριτήρια χρηματοοικονομικής επάρκειας, οι συμμετέχοντες οφείλουν τα τελευταία πέντε χρόνια (2017-2021) να έχουν «ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00€) ευρώ και θετικά ίδια κεφάλαια»!

Επίσης στα «Κριτήρια Τεχνικής και Επαγγελματικής Ικανότητας» απαιτείται «επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον κατά τα τελευταία έξι έτη (2017-2022) στη λειτουργία 10 τουλάχιστον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλειστής ή ανοιχτής αγοράς, στα οποία τρόφιμα και ροφήματα (περιλαμβανομένων πρόχειρων ή και πλήρων γευμάτων, κρύας ή και ζεστής κουζίνας, πιτών, γλυκισμάτων, καφέ, χυμών φρούτων κ.λπ.) προετοιμάζονται και προσφέρονται σε όρθιους ή και καθήμενους πελάτες, σε δύο τουλάχιστον διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες της Χώρας».

Αυτόματα λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε λίγους και κυρίως σε αλυσίδες και όχι σε ανθρώπους- επαγγελματίες των περιοχών που βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι.

Μάλιστα όπου τα αναψυκτήρια είναι σε λειτουργία –όπως συμβαίνει στο Κάστρο των Ιωαννίνων- οι επιχειρηματίες υποχρεώνονται σε διοικητική αποβολή εντός τριών ημερών.. Χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους…

 

 

epiruspost.gr

Τελευταία νέα

Προχωρά η διαδικασία για την καταχώρηση της ονομασίας Γαρίδα και Σαρδέλα Αμβρακικού στο Μητρώο ΠΟΠ προϊόντων

Στην έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών καταχώρησης της ονομασίας...

Ιωάννινα: 24 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του 28χρονου που βίαζε 4χρονο αγοράκι με την ανοχή της μητέρας του

Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος κάθισε...

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: