Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπως έγινε γνωστό από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παραίτηση αυτή έρχεται έπειτα από τις συνεχείς εφημερίες που καλούνται γιατροί από τον Νοσοκομείο της Πρέβεζας να κάνουν στο Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο παραιτήθηκε και ένας αναισθησιολόγος, για τον ίδιο λόγο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, στην οποία υπάγεται και το Γ.Ν. Πρέβεζας, για έβδομο συνεχόμενο μήνα  επιχειρεί  με «εντολές» να υποβαθμίσει τη λειτουργία του νοσοκομείου αποστερώντας του  συστηματικά γιατρούς, απαραίτητους για την υποστήριξη της ζωής όπως είναι οι Καρδιολόγοι και οι Αναισθησιολόγοι.

Αφού το μήνα Σεπτέμβριο στέρησε από το νοσοκομείο έναν Αναισθησιολόγο ο οποίος παραιτήθηκε πριν καν διοριστεί γιατί στάλθηκε να πραγματοποιήσει εφημερίες σε άλλο νοσοκομείο, τώρα υποχρεώνει για έβδομο μήνα τους Καρδιολόγους να πραγματοποιήσουν εφημερίες στο Γ.Ν. Λευκάδας.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να υποβάλλει παραίτηση ο διευθυντής του Καρδιολογικού τμήματος. Είναι η δεύτερη παραίτηση γιατρού μέσα σε λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο, μιας και έχει υποβάλλει παραίτηση και ένας αναισθησιολόγος μένοντας και το αναισθησιολογικό τμήμα με δύο μόνο αναισθησιολόγους!!»

Και όλ αυτά «Σε μια περίοδο που το νοσοκομείο θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο στελεχωμένο λόγω και του κορονοϊού , σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί ΆΜΕΣΑ μόνιμες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο απευθύνουν «κάλεσμα στον λαό της Πρέβεζας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να μην επιτρέψουν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, να μην επιτρέψουν ούτε την άμεση, ούτε την έμμεση μείωση προσωπικού, να μην επιτρέψουν να υποβαθμιστεί κι άλλο  μια δομή που όλοι μας πιθανά να χρειαστούμε

–  Όχι στα «εντέλλεσθε» στους ιατρούς του καρδιολογικού τμήματος και σε κανέναν εργαζόμενο του νοσοκομείου!

–  Άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη λύση χρόνιων προβλημάτων αλλά και την αντιμετώπιση επείγουσων αναγκών.

–  Άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για θωράκισή του από την ενδεχόμενη επιδημία του νέου κορονοϊού.

–  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ